Skip to main content

Dieseltjuvar gripna tack vare säkerhetsarbete på TRB-stationer. Vi inom Lastbilscentralen i Tvåstad AB är delägare i TRB Sverige, ett transportörsnätverk med fokus på drivmedel, miljö och trafiksäkerhet.

Drivmedel har de senaste åren blivit intressant för oseriösa personer, vilket sannolikt alla drivmedelsaktörer stött på de senaste åren. Även vi inom TRB-företagen har märkt av detta, där tillvägagångssätten som drivmedlet stjäls på blir allt mer avancerat.

TRB-företagen har löpande vidtagit ett stort antal olika säkerhetsåtgärder kopplat till drivmedelshanteringen på våra stationer. Ett säkerhetsarbete som bevisligen ger resultat!

Under v. 42 kunde TRB-delägare tillsammans med Polisen gripa gärningsmän som försökt stjäla drivmedel på TRB-stationer. Utöver gripandet kunde även bevis säkras som kopplar gärningsmännen till brottet.

Vi tycker så klart att det är tråkigt att detta sker, men det ger oss ett kvitto på att vårt säkerhetsarbete fungerar och ger resultat!

Vi vill passa på att uppmana alla personer som använder ett betal- eller tankkort att ALLTID dölja sin kod när den slås in på ett tangentbord, oavsett var och när det sker. PIN-koden är en av ”nyckeluppgifterna” som oseriösa personer är ute efter för att lyckas med s.k. skimming.

Varmt välkommen att tanka grönt och säkert på TRB:s tankstationer. Kontakta oss på Centralen via 0520-47 70 34 alt bengt.lund@www.centralen.se  eller läs mer på www.trb.se/tankkort om hur du ansöker om att bli drivmedelskund.

 

Relaterade information:

Svensk Åkeritidning 2016-10-25: http://www.akeritidning.se/svensk-akeritidning/nyheter/2016/10/25/dieseltjuvar-togs-pa-bar-garning