Skip to main content

Dags att fylla poolen inför sommaren? – Låt Centralen underlätta arbetet med poolfyllningen

Poolfyllning inför sommaren är en stor uppgift som tar både tid och kraft för de flesta poolägare. På Centralen har vi mångårig erfarenhet av poolfyllning och kan erbjuda en smidig och professionell tjänst för dig som behöver hjälp med att fylla poolen och bor i Trollhättan eller Vänersborg med omnejd.

Att tänka på innan vi fyller poolen

Innan vi kommer och fyller poolen är det bra om du förbereder genom att rengöra poolen ordentligt, borsta kanter och botten. Byt filterpatroner om det behövs och kontrollera slangar och pump så allt fungerar.

Tömma pool innan påfyllning

Om det är så att du önskar tömma din pool innan den ska fyllas upp med nytt vatten har vi möjlighet att även lösa den biten åt er.

Hur lång tid tar det att fylla en pool?

Hur lång tid poolfyllningen tar beror på poolens storlek samt kapaciteten på den vattentank som används. Normalt brukar man räkna med följande tidsåtgång:
– En mindre pool på 10-15 kubikmeter tar ca 1-2 timmar att fylla med en tankbil som rymmer 10 kubikmeter vatten.
– En mellanstor pool på 25-30 kubikmeter tar 3-4 timmar att fylla på.
– Större pooler på över 50 kubikmeter kan ta upp mot en hel dag att fylla, ibland behövs det två vattentankar och flera turer fram och tillbaka för att klara en riktigt stor pool.
Utöver själva påfyllningstiden ska man även räkna in framkörning och installation av slangar och kopplingar, detta tar normalt 30-60 minuter.
För att fyllningen ska gå så snabbt som möjligt, gör du bäst i att beställ poolfyllning av ett företag som Centralen, som har stora vattentankar. Då minimeras även antalet turer fram och tillbaka för att fylla poolen.

Minimera vattenavdunstning och spar energi

För att spara både vatten och energi under badsäsongen finns det några enkla knep du kan använda. Se till att poolen har ett pooltak eller annan lämplig täckning för pool som täcker ytan när den inte används. På så sätt minskar avdunstningen avsevärt. Välj också en pooltermometer och ställ in pumpen och värmaren så att vattnet inte värms upp mer än nödvändigt. Normal badtemperatur är ca 26-28 grader. Genom att isolera och täcka poolen när den inte används kan du spara upp till 50 procent av energin som annars går åt för att värma upp vattnet. Med ett bra pooltak håller du även vattnet rent och behöver inte lika ofta tillsätta nytt klor. På så sätt sparar du både vatten, energi och kemikalier.

Vårt unika renvattenfordon

Vår unika renvattenbil levererar alltid vatten av högsta dricksvattenkvalitet. Du slipper fundera på var du ska hämta vattnet någonstans ifrån och får professionell och smidig hjälp med att fylla poolen.
Under tiden vi fyller på vatten kan du enkelt kontrollera pH-värde och tillsätta klortabletter om det skulle behövas.
Att fylla poolen på egen hand tar ofta en hel dag, ibland flera dagar. Med vår professionella poolfyllningstjänst får du tid över till annat och poolen blir klar mycket snabbare.
Om det är så att du önskar tömma din pool
Ring oss gärna om du vill boka vattenleverans för att fylla poolen eller om du har några övriga frågor eller funderingar. Du når oss på telefonnummer 0520–477000
Centralen utför poolfyllning hos kund