Skip to main content

Det skall vara rent och snyggt på byggarbetsplatserna, och helst skall avfallet vara sorterat efter material. Sarita är en del av den flotta som dagligen kör ut och hämtar containrar för att tömma dessa på återvinningsstationer. Camilla Berger, affärsområdeschef för Anläggning och Miljö ser att efterfrågan ökar tydligt från byggentreprenörer. Ökade krav på hantering och dokumentation av avfall gör att man köper in tjänster i högre grad för att säkerställa att allt blir rätt i slutändan.

Sarita jobbar hos en av våra delägare, Stora Almås Åkeri, som har ett flertal bilar som ingår i vår flotta av fordon inom miljö samt bygg och anläggning.

Centralen har etablerat en logistikhubb. Här lossar vi material som vi sedan sorterar och återbrukar i den mån det är möjligt. Det är också en plats där vi förvarar containrar för vår verksamhet. Det är en blandning av liftdumpercontainrar och lastväxlarflak. Dessa körs ut till beställare, privatpersoner såväl som företag som behöver hantering av materiel vid byggen eller projekt.

Läs mer om våra containrar och flak på – https://centralen.se/container-och-flak/

Man kan också beräkna volym efter behov när man beställer en container med vår kalkylator på samma sida, här finns även en tabell över hur material skall sorteras och hanteras.

Sarita har en liftdumperlastbil och kör huvudsakligen från och till byggprojekt som en del av logistiken kring hanteringen av avfall. Det är full fart i vårt område och det blir några turer till de olika projekten löpande. Det gör att man hinner lära känna en hel del roliga personer på varje bygge så det blir ett väldigt socialt jobb säger Sarita.

Jag har alltid haft ett intresse för maskiner och motorer. Jag gick ett år på motorgymnasiet i Mantorp innan jag tog studenten som frisör i Uddevalla. Sedan blev det lastbilsförarutbildning på Komvux och det ångrar jag inte en sekund.

För frågor och funderingar kring hur vi kan hjälpa er med avfallshantering och containrar kan ni kontakta oss på via vårt formulär.

 

 

Sarita vid sin Liftdumper.

Camilla Berger

AO-chef Miljöhantering

Tel: 0520-47 70 23
Mob: 0739-831 709
camilla.berger@centralen.se